Kalendarium 2018

Kalendarium 2018

Ostronets dag 8 september 2018!

Lördag 1 sept kl 12-19 - för nördar och nybörjare - Välkomna till Kivik!

Ostron på alla de sätt. Naturella, med touch, grillade... Cava och champagne... Upptäck havets mest delikata frukt hos oss om ni inte redan har gjort det. Prata med kockarna i Ostronbaren på terrassen. Se dem duellera i ostronöppning. Testa vår tallrik med 5 olika ostron för 125 kr. Testa olika toppingar. Ät ostron hela dagen igenom eller som förrätt och avsluta med dagens speciella varmrätt och ostdessert. I butiken finns också extra många sorter just denna läckra lördag. Boka bord på bokning@buhres.se eller 0414-702 12!

Buhres på Kivik är en fisk- och skaldjursrestaurang på Kivik, med delibutik, Sillaluckan, restaurang i två plan och eget rökeri. Här på Buhres på Kivik arrangeras för allra första gången en härlig OSTRONDAG, lördagen den 1 september mellan 12 och 19. Vi tänker att det är många som inte prövat men är nyfikna på ostron – och då kan göra det denna dag på vår terrass där kockarna grillar, toppar med olika smaker och duellerar i ostronöppning. Bubbel i olika former och lokalt öl mm står på dryckesmenyn. Även de redan inbitna ostronälskarna kommer att få sitt och vi har redan en hel del bordsbokningar. I butiken laddar vi upp med flera olika ostronsorter – för dem som hellre vill köpa hem.

Välkomna önskar Buhres på Kivik!

Vinnaren korad i NM i Ostronöppning!

Regerande mästaren Anti Lepik, Estland höll än en gång för trycket och tog hem segern i NM i Grebbetstad under helgen.
Resultatlistor från NM och öppna Grebbetsdamästerskapen kommer snart.

Stort grattis till Anti till segern!

Resultat NM & ÖGM

Nordiska och Öppna Grebbestadsmästerskapen i ostronöppning!

Lördagen den 5 maj är det dags för den årliga drabbningen i ostronöppning.
Kom och se den Nordiska eliten (många världsmästare är på plats) göra upp om årets titel Nordisk mästare i Ostronöppning.
Öppna Grebbestadsmästerskapen går inte av för hackor den heller. 

Många har startat sin ostronöppnarkarriär via denna tävling som håller mycket hög klass.

I år har vi en ny plats för detta event och det är Grebbestads anrika folketspark Charlottenlundn nedanför kyrkan i Grebbestad. Vi kommer att skylta upp ordentligt så det kommer inte att undgå någon var tävlingarna hålls.

Tävlingarna startar kl 12:00 och beräknas hålla på till kl 19:00.

I vanlig ordning har vi Ostron och champagnebar, matservering etc. etc.

Väl mött i en härli atmosfär i Charlottenlund den 5 maj!

Hjärtligt välkomna!

Doktorrand Linnea Thorngren

Filmpremiär!

Undrar ni också hur ostron lever? Hur deras sexliv ser ut? Hur deras roll i havet ser ut? Varför de är så nyttiga att äta? Vilken historia de har bakåt i tiden? Eller varför deras nya konkurrenter, de ’’Japanska’’ har kommit hit ? Kort sagt vad detta lilla djur betyder för oss nu och bakåt i tiden .

Några svar får ni i filmen ''Ostron - en kärlekshistoria’' producerad av den mångårige SVT-producenten Andreas Franzén, Alteregon International Film & Media, för Ostron-akademien. Medverkande är bland annat doktorand Linnea Thorngren, Mats Ulmerstrand samt Åsa Strand.

Premiär för särskilt inbjudna på restaurang Telegrafen i Grebbestad tisdagen den 27 februari.
Pressvisning måndagen den 26 februari kl 11 i Everts Sjöbod , Grönemad Grebbestad.
Välkomna!

För vidare information ring
Staffan Greby  
Ostronakademien 0704-542252
Andreas Franzén  
Alteregon International Film och Media 0703-844440